Konkurs galerije Reflektor za 2019.godinu

Udruženje vizelnih umetnika Užice (UVUU) raspisalo je konkurs za izlaganje u galeriji Reflektor u Užicu u 2019. godini. Konkurs je otvoren za: samostalne i autorske izložbe, kao i za kustoske izložbe / projekte, te za jednodnevne prezentacije / projekcije / promocije / diskusije.

Za konkurs je neophodno podneti:

– podatke o izlagaču ili izlagačima (ime i prezime, važeća e-mail adresa i broj telefona)
– opis projekta (do 2.000 karaktera)
– tehničku specifikaciju projekta
– vizuelnu dokumentaciju (do 10 ilustracija projekta sa kojim se konkuriše)
– radnu biografiju.
 
Uslovi

Izabrani projekti moraju da budu spremni za realizaciju izložbenog programa od aprila 2019. Termini će biti naknadno utvrđeni.

Umetnici se obavezuju da će realizovati projekat koji je prihvaćen na konkursu. Ukoliko autori znatno promene odobreni projekat, galerija Reflektor zadržava pravo da ne prihvati izmene.
 
Galerija Reflektor obezbeđuje:

– galerijski prostor
– PR aktivnost
– dostupnu tehničku opremu (8x slušalice SONY, 3x projektor, 4x mini projektor, 3x stereo system 2.1, 1x stereo system 5.1, 1x TVFullHD 42′, 2x laptop)
– sobu za prenoćište tokom postavke izložbe

Način prijavljivanja

Konkursna dokumentacija (opis projekta, vizuelna dokumentacija i radna biografija) mora se naći u jednom PDF dokumentu (PDF dokument mora nositi naziv projekta ili ime umetnika) koji treba dostaviti isključivo elektronskim putem na adresu: galleryreflektor@gmail.com

Rok za prijavljivanje je 15. januar 2019. godine u ponoć.

Odluku o prihvaćenim projektima žiri će objaviti do kraja februara, o čemu će učesnici biti obavešteni e-mailom.
 
U zavisnosti od predloženog projekta odlučivaće se o korišćenju prostornih kapaciteta (jedna, dve galerije, hol, hodnik ili celokupan prostor). Dodatna tehnička oprema se može iznajmiti.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *