Konkurs festivala Videopark za 2018.godinu

Rok za prijavljivanje 15. februar 2018.godine

Udruženje vizuelnih umetnika Užice vas poziva da učestvujete na konkursu za festival savremene umetnosti “VIDEOPARK“, koji će se održati u avgustu 2018. u Užicu (Srbija)

Rok za prijavljivanje je 15. februar 2018.

O FESTIVALU

Festival savremene umetnosti VIDEOPARK je internacionalnog karaktera i posvećen je savremenim vizuelnim praksama na polju videa, animacije i pokretne slike. Program festivala traje 4 dana, na različitim lokacijama u gradu. Festival će ove godine ponuditi raznovrsnost savremene umetničke prakse, kroz projekciju video radova, predavanja, diskusij panele, radionice itd.

TEMA FESTIVALA

Tema ovogodišnjeg festivala VIDEOPARK je: “Granice – Boundaries“

Umetnost je iznova i iznova pomerala granice, oblikovala društvene i umetničke pravce, kreirala nove svetove gradeći ih na iskustvima onih starih. Šta je to što nas određuje kao osobu. Da li su to stvarne ili imaginarne granice, bile one unutrašnje psihološke ili društvene političke, subverzivne ili subliminalne, uvek su budile u nama poriv da preskočimo tu žičanu ogradu i uđemo u polje nove realnosti. Ko može reći danas da je protagonist u svetu savremenosti. Da li je umetnost doživela svoju istinu, odnosno njen kraj.

NAGRADE

Predviđene su tri nagrade festivala po izboru žirija

Za konkurs je potrebno dostaviti:

  • Kratku biografiju
  • Rad sa kojim konkurišete (link ka vašem video radu Dropbox, Wetransfer, Vimeo itd.)
  • Opis rada do 250 reči

Uslovi prijavljivanja:

  • Trajanje video rada do 15 minuta
  • Dozvoljeni su samo jednokanalni video radovi
  • Slati radove nastale u poslednjih 5 godina

Dokumentaciju slati na fsuvideopark@gmail.com sa naznakom Za Festival savremene umetnosti VIDEOPARK. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu UVUUa www.uvuu.rs, mesec dana nakon isteka roka za prijavljivanje.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net