FECI 2021 je besplatan petomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film. U okviru programa, koji će biti relizovan od 3. jula do 27. novembra, petnaest polaznika, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma. Takođe, kroz konsultacije sa mentorom polaznici će učestvovati i u produkciji kratkometražnog igranog filma.

Za učešće u programu FECI nije neophodno da kandidati imaju iskustvo u oblasti filma, već će cilj selekcione komisije biti da, kroz razgovor sa kandidatima, prepozna kreativnost, sposobnosti i veštine neophodne za bavljenje filmskim stvaralaštvom, kao i motivaciju kandidata.

FECI se realizuje u organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart iz Požege od 2011. godine i do danas je upisano pet generacija polaznika. Dvadeset mladih iz ovog dela Srbije (Moravički i Zlatiborski okrug), koji su pohađali FECI, upisalo je režiju, glumu, kameru, montažu, produkciju na domaćim filmskim akademijama.

Program FECI 2021, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije,  a predavači su afirmisani filmski autori.

U cilju pronalaženja najtalentovanijih srednjoškolaca i podsticanja njihove darovitosti u oblasti filmskog stvaralaštva, molimo Vas da upoznate svoje učenike sa uslovima konkursa, objavljivanjem plakata koji Vam dostavljamo u atačmentu, kao i da nam predložite one za koje smatrate da su zainteresovani da se edukuju u oblasti filmskog stvaralaštva.

 

Rok za prijavljivanje: 20. jun 2021. godine

Više informacija o programu FECI 2021, kao i o uslovima konkursa, možete pronaći OVDE.

Plakat možete preuzeti OVDE.

Kontakt osoba: Ana Ostojić, PR (065 25 55 393, pr@film-art.org)